ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Meta Isæus-Berlin, ”Återsken”Konstverk som rör vid själens djupa register

Meta Isæus-Berlin, ”Kärlek”, 2020. Olja på duk.
Meta Isæus-Berlin, ”Kärlek”, 2020. Olja på duk. Foto: CFHill

Meta Isæus-Berlins konst kretsar kring det undermedvetna, varsel och intuition. Så även i en påhittig, innehållsrik men något ojämn ny utställning där särskilt några stora vackra målningar drar blicken till sig.

Joanna Persman
Publicerad
Annons

Det är precis så det känns alltför ofta nuförtiden. När veckodagar knappt skiljer sig från varandra. När man desperat påminner sig själv om gamla och nya anledningar att gå upp på morgonen. Mellan vaka och sömn, mellan natten och gryningen. Med vita pappersark och skrynklade näsdukar som enda sällskap vilar kroppen, tungt lutad över ett belamrat bord. Meta Isæus-Berlins målning ”Utmattad” fångar en outsäglig trötthet.

Ett år efter att den omfattande utställningen ”Nattlogik” på Waldemarsudde hade avslutats öppnades hennes nyaste presentation på CFHill. ”Återsken” lanseras som ”en uppföljning” av den utställningen. Det låter kanske lite väl som ett försök att rida på samma framgångsvåg. 2020 har hur som helst varit ett mycket produktivt år för Isæus-Berlin, som nu visar nya målningar, blyertsteckningar, en rumsinstallation och skulpturala objekt.

Laddar…