Stor ökning av antalet smittade i Stockholm

Johan Styrud är ordförande för läkarföreningen i Stockholm. Han vill nu se tuffare coronakrav för att slippa uppleva vårens kris i sjukvården igen.
Johan Styrud är ordförande för läkarföreningen i Stockholm. Han vill nu se tuffare coronakrav för att slippa uppleva vårens kris i sjukvården igen. Foto: Emma-Sofia Olsson

Det gick för snabbt att öppna upp samhället.

Nu vill Stockholm läkarförening se en återgång till de tuffare corona-restriktionerna för att slippa en upprepning av vårens kris i sjukvården.

Samtidigt fortsätter smittan att öka kraftigt visar den senaste lägesrapporten. 2 966 nya fall registrerades i Stockholm förra veckan – jämfört med 1 657 veckan innan.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det kanske var rätt beslut då, när regeringen beslutade att slopa besöksförbudet på äldreboenden och senare också tillät folksamlingar på 300 i stället för 50 personer. Men även om Stockholms läkarförening inte vill kritisera regeringen och folkhälsomyndigheten för beslutet vill man nu se en återgång till tuffare restriktioner.

– Sedan dess har siffrorna tyvärr gått i fel riktning. I skenet av var vi står i dag måste vi dra åt igen, säger föreningens ordförande Johan Styrud till SvD.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons