Stor ökning av antalet smittade i Stockholm

Johan Styrud är ordförande för läkarföreningen i Stockholm. Han vill nu se tuffare coronakrav för att slippa uppleva vårens kris i sjukvården igen.
Johan Styrud är ordförande för läkarföreningen i Stockholm. Han vill nu se tuffare coronakrav för att slippa uppleva vårens kris i sjukvården igen. Foto: Emma-Sofia Olsson

Det gick för snabbt att öppna upp samhället.

Nu vill Stockholm läkarförening se en återgång till de tuffare corona-restriktionerna för att slippa en upprepning av vårens kris i sjukvården.

Samtidigt fortsätter smittan att öka kraftigt visar den senaste lägesrapporten. 2 966 nya fall registrerades i Stockholm förra veckan – jämfört med 1 657 veckan innan.

Mikael Törnwall, Britta Kramsjö
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det kanske var rätt beslut då, när regeringen beslutade att slopa besöksförbudet på äldreboenden och senare också tillät folksamlingar på 300 i stället för 50 personer. Men även om Stockholms läkarförening inte vill kritisera regeringen och folkhälsomyndigheten för beslutet vill man nu se en återgång till tuffare restriktioner.

– Sedan dess har siffrorna tyvärr gått i fel riktning. I skenet av var vi står i dag måste vi dra åt igen, säger föreningens ordförande Johan Styrud till SvD.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons