ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Det är dubbelt mörker för Dramaten”

Fortsatt glest i salongerna i bland annat Stockholm. Dramatens chef Mattias Andersson är bekymrad över  smittoläget men också för konstformens framtid.
Fortsatt glest i salongerna i bland annat Stockholm. Dramatens chef Mattias Andersson är bekymrad över smittoläget men också för konstformens framtid. Foto: Jessica Gow/TT

Max 50 i publiken kommer att gälla tills vidare i flera regioner. Samtidigt skärps de allmänna råden på flera platser med avrådan från att besöka bland annat museer och bibliotek.

– Det blir tufft att bedriva en rörelse i ett hus som man rekommenderas att inte besöka, säger Fredrik Eriksson som driver restaurangen på Nationalmuseum.

Anna Ångström, Jonas Ekblom
Publicerad

Samma dag som Dansens hus i Stockholm släppte fler biljetter till sina föreställningar kom nya besked. Smittspridningen i Stockholm har ökat så mycket att regionen, liksom Västra Götaland och Östergötland, nu följer Skånes och Uppsalas beslut om att behålla 50 som maxgräns för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Samtidigt avråder Folkhälsomyndigheten helt från besök på kulturevenemang.

Teatrar som efter förra veckans besked från regeringen hoppades kunna sälja upp mot 300 biljetter till föreställningar från den 1 november får nu ännu en gång snabbt tänka om.

Laddar…