”Lagen används fel – det kostar kvinnoliv”

Avspärrningar i Höör den 31 mars. Dagen efter hittades en saknad ung kvinna död och en man har erkänt att han orsakat kvinnans död. Det är ett i raden av uppmärksammade fall där kvinnor bragts om livet den senaste tiden.
Avspärrningar i Höör den 31 mars. Dagen efter hittades en saknad ung kvinna död och en man har erkänt att han orsakat kvinnans död. Det är ett i raden av uppmärksammade fall där kvinnor bragts om livet den senaste tiden. Foto: Johan Nilsson/TT

När inte befintlig lag tillämpas – hur kan politiker och självutnämnda experter då tro att ny lagstiftning och strängare straff är lösningen på våld i nära relationer? Det frågar Magnus Lindgren.

SvD
Publicerad
Annons

Under de senaste veckorna har flera kvinnor dödats av en bekant gärningsman. Trots en av världens mest progressiva lagstiftningar, stor kunskap och utvecklade verktyg så tillåts denna typ av brott att fortsätta. Handlar det om enstaka individuella misstag eller är det snarare ett inbyggt systemfel? Är orsaken otillräckliga resurser eller beror det på bristande ledning och styrning?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons