6 nygamla läckra druvsorter

Varför inte testa att byta ut det fatlagrade vita mot godello? Eller nebbiolon mot xinomavros? Här är sex spännande viner på nygamla favoritdruvor.

Publicerad
Annons

1 / 6

5 Senses Moschofilero Moscato 2020
Grekland, Peleponnesos
119 kr, nr 6868, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 4 av 6

Blommigt och aromatiskt, samtidigt härligt torrt och friskt vitt för den som gillar piggelin och muscatvin. Perfekt till rökt fisk.

Annons
Annons

2 / 6

Atlantis White 2019
Grekland, Santorini
159 kr, nr 75274, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Nektariner, syrlig citrus och ett uns stenrök ger en skön doft- och smakmix i lysande god stil. Beställningsvin som hälls upp till grillad fisk.

Annons
Annons

3 / 6

Louro Do Bolo 2019
Spanien, Valdeorras
199 kr, nr 90014, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Du som gillar fatlagrat vitt bör testa detta av godello, druvan som med rätt vinmakare ger fyllighet nog att passa gårdskycklingen.

Annons
Annons

4 / 6

Sopron Kékfrankos és Syrah 2019
Ungern, Sopron
119 kr, nr 2158, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 4 av 6

Kekfrankos pepprighet och mörka frukt förstärks här av några procent syrah. Härligt till vegetariska burgare med fet dressing.

Annons
Annons

5 / 6

Ramnista Xinomavro 2017
Grekland, Naoussa
129 kr, nr 2070, rött stramt & nyanserat

Betyg: 5 av 6

Nebbiolofans blir inte besvikna på xinomavros strama smak och fina parfym. Lysande gott till grillade lammkotletter med örtsmör.

Annons
Annons

6 / 6

Château Bouscassé 2017
Frankrike, Madiran
169 kr, nr 2204, rött stramt & nyanserat

Betyg: 6 av 6

Tannat är druvan med lika rik strävhet som mörk färg. Här har den mjukats upp med lite cabernet till ett lagringsdugligt vin som matchar biffen.

Missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet från SvD Vin & Mat där vi varje vecka tipsar om spännande viner och härliga recept.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons