ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Slovakien: Svensktillverkade stridsfordon bäst

Förutom i Sverige används Stridsfordon 90 i Norge, Finland, Schweiz, Nederländerna, Danmark och Estland. På bilden syns det under Försvarsmaktens övning Våreld 22 tidigare i maj.
Förutom i Sverige används Stridsfordon 90 i Norge, Finland, Schweiz, Nederländerna, Danmark och Estland. På bilden syns det under Försvarsmaktens övning Våreld 22 tidigare i maj. Foto: Johan Nilsson/TT

Slovakien är på jakt efter nya stridsfordon – och mycket pekar nu på att det slutar med en mångmiljardaffär med CV90, som tillverkas i Örnsköldsvik, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda.

TT
Publicerad

Slovakien har fått erbjudanden från flera länder om försäljning av stridsfordon, bland annat från Försvarets materielverk (FMV) som tillsammans med BAE Systems Hägglunds lämnade ett erbjudande som omfattar 152 exemplar av den senaste versionen av Stridsfordon 90, CV90 MKIV.

Slovakiens försvarsdepartement har nu publicerat resultaten från tester som gjordes under 2021 och 2022, och där har CV90 presterat bäst, skriver Örnsköldsviks Allehanda.

Laddar…