ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Analys

Jacob Lovén:Techjättarna laddar för strid mot Shein

Jacob Lovén
Sheins framfart gör avtryck. Finanshuset Morgan Stanley sänkte riktkursen på H&M:s aktie i höstas efter Sheins framgångar.
Sheins framfart gör avtryck. Finanshuset Morgan Stanley sänkte riktkursen på H&M:s aktie i höstas efter Sheins framgångar. Foto: Emma-Sofia Olsson

Aggressiv marknadsföring på Tiktok och Instagram har gjort Shein till näthandelns starkast lysande stjärna. Det är en position de kommer behöva slåss för att behålla – it-världens största bolag gör sig redo för strid.

Jacob Lovén
Publicerad
Annons

Experter har kallat det för fast fashion på steroider. Och resultatet är häpnadsväckande. På kort tid har kinesiska Shein gått om flera av de största fast fashion-företagen i nätförsäljning, däribland H&M.

Ett av företagets främsta vapen – förutom en enormt uppskruvad tillverkningstakt i klädproduktionen – är en aggressiv marknadsföring på Tiktok och Instagram, där man har flera miljarder visningar på viralt innehåll riktat mot en ung målgrupp. Redan 2020 uppgick Sheins omsättning till cirka 90 miljarder kronor, men det är en siffra som experter bedömer har ökat kraftigt sedan dess.

Laddar…