ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Populism hotar ett av världens bästa system”

Beslut om en så viktig fråga som pensionerna kan inte fattas utifrån tillfälliga kostnads­ökningar eller taktik i en enskild valrörelse, skriver debattören.
Beslut om en så viktig fråga som pensionerna kan inte fattas utifrån tillfälliga kostnads­ökningar eller taktik i en enskild valrörelse, skriver debattören. Foto: Janerik Henriksson/TT, Evelina Carborn

Vi är skyldiga dagens och framtidens pensionärer ett värdigare sätt att hantera pensions­frågan på än den populism­feber som kännetecknar politiken just nu. Det skriver Staffan Ström vid pensions­bolaget Alecta.

Publicerad
Annons

De pensionspolitiska förslagen duggar tätt från våra politiker just nu. Det är visserligen sunt att pensionerna diskuteras, men sättet det görs på och de förslag som förs fram gör mig djupt besviken. De utspel som görs har kommit till genom politisk utpressning och doftar starkt av valfläsk. Beslut om en så viktig fråga som pensionerna kan inte fattas utifrån tillfälliga kostnads­ökningar eller taktik i en enskild valrörelse, de behöver utgå från en seriös analys och ha en mycket lång hållbarhet.

Laddar…