Stora protester mot att treåring utvisas

Beslutet om utvisning har överklagats till migrationsdomstolen, som valt att gå på Migrationsverkets linje. Arkivbild. Bilden har ingenting med artikeln att göra.
Beslutet om utvisning har överklagats till migrationsdomstolen, som valt att gå på Migrationsverkets linje. Arkivbild. Bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Anders Wiklund/TT

En treårig pojke ska ensam utvisas till Nigeria – trots att han levt i princip hela sitt liv i familjehemmet i Skåne. Fallet har engagerat tusentals människor. I nuläget har över 130 000 personer skrivit under en namninsamling.

Anna Karolina Eriksson/TT
Publicerad
Annons

– Utvisas han riskerar han att hamna på barnhem, i ett land han aldrig varit, bland personer han inte känner. Hur kan det motsvara en familj i Sverige? Han är ju vår familjemedlem, säger familjehemsmamman i en intervju med Kvällsposten.

Fallet, som först uppmärksammades av Dagens Nyheter, handlar om en pojke vars mamma sökt asyl i Sverige. Pojken omhändertogs när han var elva dagar gammal, men enligt beslut av Migrationsverket och migrationsdomstolen får barnet inte uppehållstillstånd. Migrationsöverdomstolen har nekat fallet prövningstillstånd.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons