RecensionKrogguiden

BorascoGrillade ankbröstet får oss att förlåta allt

Kocken Zlatko vid grillen på Borasco.
Kocken Zlatko vid grillen på Borasco. Foto: Gustaf Månsson

Snackigt och slamrigt i den livliga bodegan, eller elegant vid vita dukar. Medelhavs­inspirerade Borasco erbjuder stil efter tillfälle. Men ibland är det svårt att veta vilken värld vi placerat oss i.

Krogguiden
Publicerad
Annons

Några flammor slår upp från grillen. Det luktar lite rök, men på ett hemtrevligt sätt.

När vi kliver in till Borasco möts vi av en enorm vinkyl. Därefter kan vi antingen svänga vänster, för att hamna i bodegan. Där är borden i trä, samtalstonen hög och längst in, bakom en glasvägg, har bergväggen lämnats blottad och synlig bakom raderna av viner i vinkällaren.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons