ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Mördades mitt i centrum – fyra inför rätta

På måndagen inleddes rättegången mot de fyra unga män som åtalats för inblandning i mordet på en 30-årig man i Husby förra året.
På måndagen inleddes rättegången mot de fyra unga män som åtalats för inblandning i mordet på en 30-årig man i Husby förra året. Foto: Johan Hallnäs/TT

Fyra unga män, tre av dem 18 år och en 21, misstänks för mordet på en 30-årig man i Husby förra året. På måndagen inleddes rättegången i tingsrätten.

Bland annat visades den övervakningsfilm som fångade hela mordförloppet – men det skedde bakom stängda dörrar.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Sal 1 i Solna tingsrätt var fylld till brädden när rättegången mot de fyra inleddes på måndagen. På de 25 åhörarplatserna trängdes anhöriga och medier som hade företräde till salen. Utanför väntade några killar som inte fick plats. De var barndomsvänner till de tilltalade, en killes halvbror var en av de misstänkta.

För dem, precis som för andra som inte får plats, var det svårt att förstå varför de inte fick följa förhandlingen. Men det blev inget bråk om det. Alla gjorde som vakterna sade och väntade utanför i hopp om att kanske kunna få plats i salen senare under dagen.

Laddar…