Kajsa Ekis Ekman vägrar lämna Arbetaren

Författaren och skribenten Kajsa Ekis Ekman är i blåsväder igen sedan hennes utnämning till chefredaktör för Arbetaren ogillas av personalen. Arkivbild.
Författaren och skribenten Kajsa Ekis Ekman är i blåsväder igen sedan hennes utnämning till chefredaktör för Arbetaren ogillas av personalen. Arkivbild. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Tillsättandet av Kajsa Ekis Ekman som chefredaktör för tidningen Arbetaren har skapat turbulens hos fackförbundet SAC Syndikalisterna. Tidningens ägarstyrelse har avgått och i helgen sparkades vd:n Thomas Karlsson. Ekis Ekman har dock inga planer på att lämna sitt uppdrag.

Kristina Erkenborn/TT
Publicerad
Annons

En stor konflikt har brutit ut på SAC:s tidning Arbetaren. Tre journalister har varslats om uppsägning efter att de protesterat mot att Thomas Karlsson, vd på SAC:s tidnings- och förlagsbolag, anställt journalisten och författaren Kajsa Ekis Ekman som chefredaktör, något Dagens Media var först med att rapportera om.

Tillsättningen av Kajsa Ekis Ekman uppges ha skett över huvudet på både styrelse och redaktion. Kritiken handlar också om att chefredaktörsposten på Arbetaren är en så kallad funktionärspost, där det enligt SAC:s stadgar krävs två års obrutet medlemskap för att kunna bli vald.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons