Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Elon Musks 69-åriga mamma är en supermodell

Text: Victor Johansson - 17 maj 2017
Annons

Vi såg inte detta komma: Elon Musks 69-åriga mamma är en supermodell. Med modeuppdrag för Revlon och Clinique och omslagsjobb för bland andra Elle och L'Officiel tillhör Maye Musk världens hetaste seniormodeller.

Som mamma till Elon Musk – Teslagrundare, techmogul och mångmiljardär – försörjde Maye Musk familjen som modell under uppväxten i Sydafrika. Så hur känns det att kallas ”it girl” vid 69 års ålder?
– Det är hysteriskt, säger hon och skrattar. Men mina vänner säger: du var känd innan Elon blev känd, haha.

Maye Musks barndom är som hämtad från sagobok: hon föddes av äventyrarföräldrar i Saskatchewan, Kanada, 1948. Tre år gammal flyttade familjen till Sydafrika. De flög jorden runt i ett propellerplan 1952 och tillbringade tio år med att vandra Kalahariöknen på jakt efter den förlorade staden.

Maye Musk kontemplerar hur hon både lyckas vara en internationell supermodell och fostra techvärldens största rockstjärna.

Maye Musk upptäcktes som modell som 15-åring och var finalist i Fröken Sydafrika 1969. 21 år gammal utbildade hon sig till dietist, gifte sig med ingenjören Errol Musk och kom att varva modeplåtningar med hälsouppdrag. Efter nio år skilde sig paret och Maye Musk flyttad ensam med barnen till Nordamerika.

Idag bor hon i Los Angeles och gör modelljobb som sträcker sig från musikvideor med Beyoncé till modeplåtningar i W Magazine. Lägg därtill nakenomslag på både Time Magazine och New York Magazine.
– Jag är ett levande bevis på att det finns jobb för äldre kvinnor, säger hon. Jag har aldrig arbetat så mycket som jag gör nu.

Annons