”Forskare blundar för kunskap om barns behov”

Varför kan inte forskning kring barn diskuteras utan att vi förringas för att vi driver frågan om att det behövs alternativ inom familjepolitiken? Det undrar artikelförfattarna.
Varför kan inte forskning kring barn diskuteras utan att vi förringas för att vi driver frågan om att det behövs alternativ inom familjepolitiken? Det undrar artikelförfattarna. Foto: Hasse Holmberg/TT (Arkiv 2014)

Efter 16 års kamp för ökad valfrihet i familjepolitiken är det anmärkningsvärt att se hur motståndarsidan fortfarande backas upp av samma forskare. Avlönade med våra skattepengar fortsätter de med sitt förnekande av modern forskning om barns omsorgsbehov. Det skriver debattörerna Madeleine Lidman och Susanne Nyman Furugård.

Publicerad
Annons

Vi som försöker få ökad valfrihet i familjepolitiken stöter ofta på ett hårdnackat motstånd från inte bara ansvariga politiker, utan också från forskare, organisationer och myndigheter som helt eller delvis finansieras med offentliga medel. Upprepade gånger har vi gått i debatt med dem för att få dem att ta in modern forskning om barns omsorgsbehov och hur dåligt familjepolitiken svarar mot dessa behov. Vi har också visat på hur bristerna kan vara en bidragande orsak till den ständigt ökande psykiska ohälsan bland unga.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons