Rysk regissör riskerar sex års fängelse

Kirill Serebrennikov,. som riskerar ett sexårigt fängelsestraff, i rätten i Moskva. Den ryske film- och teaterregissören anklagas för förskingring av statliga medel.
Kirill Serebrennikov,. som riskerar ett sexårigt fängelsestraff, i rätten i Moskva. Den ryske film- och teaterregissören anklagas för förskingring av statliga medel. Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Den ryske film- och teaterregissören Kirill Serebrennikov kan dömas till sex års fängelse. Regissören står åtalad för misstänkt förskingring av statliga medel.

Anna Grönberg/TT
Publicerad
Annons

Åklagaren i den rättegång som i måndags avslutades i Moskva mot Kirill Serebrennikov och tre av hans tidigare medarbetare i organisationen "Seventh studio" yrkar på att film- och teaterregissören döms till sex års fängelse, skriver den ryska nyhetsbyrån Interfax. Utöver fängelsestraffet åläggs den ryske film- och teaterregissören även att betala böter på 800 000 rubel.

Serebrennikov står tillsammans med övriga åtalade anklagad för att ha förskingrat 129 miljoner i form av statligt kulturstöd. Han greps första gången under sommaren 2017 och sattes då i husarrest i Moskva, och släpptes från arresten först i april 2019.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons