ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

RecensionNya filmer

After the weddingKvinnor har ersatt männen – ett lyft för nyinspelningen

Julianne Moore och Michelle Williams i ”After the wedding”.
Julianne Moore och Michelle Williams i ”After the wedding”. Foto: SF Studios

Julianne Moore och Michelle Williams ger allt i remaken av Susanne Biers film. Men liksom i originalet landar motsättningarna mellan fattiga och rika i en omständlig familjeuppgörelse.

Jeanette Gentele
Publicerad
Annons

Hollywood köper mer än gärna upp rättigheterna till europeiska eller utomeuropeiska filmer för att göra amerikanska versioner, så kallade remakes på dem. Mera sällan blir de av. Men nu har regissören Bart Freundlich gjort en remake på Susanne Biers Oscarsnominerade ”Efter brylluppet” från 2006. Remakes följer ofta originalet slaviskt, som ”Gloria Bell” med Julianne Moore som bygger på den chilenska filmen ”Gloria” med Paulina García titelrollen. Bart Freundlich gör inte det. Han har istället ersatt de två manliga huvudrollerna Rolf Lassgård och Mads Mikkelsen i ”Efter brylluppet” med två kvinnor, vilket definitivt ger ”After the wedding” ett lyft.

Mads Mikkelsens roll som den idealistiska föreståndaren för ett barnhem i Indien görs nu av Michelle Williams och heter Isabel och Rolf Lassgårds roll som framgångsrik företagare i New York (alltså inte Köpenhamn) görs av Julianne Moore och heter Theresa.

Laddar…