"Jag är 100 procent en hundmänniska"

Theodor och Zoe har kommit varandra närmare med programmet ”Underdogs”. ”Hon kommer mycket mer till mig nu än vad hon gjorde innan. Förut var det bara mamma.
Theodor och Zoe har kommit varandra närmare med programmet ”Underdogs”. ”Hon kommer mycket mer till mig nu än vad hon gjorde innan. Förut var det bara mamma. Foto: Ari Luostarinen

Artisten Theoz är överallt just nu. Han tävlar i Mello och uppträder som avatar i spelet ”Roblox”. Snart kan du även se honom och hunden Zoe i ett nytt tv-program.

Eva Johannesson
Publicerad

Han känner sig lite trött, berättar han. Taxin hämtade honom 06.30 i morse för en intervju i radioprogrammet ”Rix Morronzoo”. För Theodor ”Theoz” Haraldsson är det intensiva dagar.

SvD Junior träffar honom veckan innan den stora semifinalen i Melodifestivalen och intervjuerna avlöser varandra. Dessutom ska han klippa sig och repa inför uppträdandet i Örnsköldsvik.

– Jag har alltid drömt om att få vara med i Mello, säger Theoz.

Nu är han med för andra gången, och om det blir någon final vet vi inte när intervjun görs. Theoz tycker att det är svårt att bedöma hur det ska gå.

– Det är jättesvårt att säga nu när det är ”alla mot alla”. Jag har ju mycket stöd i den lite yngre målgruppen, och jag tror att Elov och Benys epa-låt också kommer få lite yngre röster. Men alla är ganska svåra konkurrenter, alla har ju tagit sig vidare liksom.

Efter Mello blir det mycket plugg för Theoz, som läser estetiska ämnen på gymnasiet. "Det är lite sång, men dans är huvudfokus", säger han. Foto: Claudio Bresciani/TT

I samband med att Theoz tävlade i deltävling två släppte han även ett nytt album. Mello-låten ”Mer av dig” är en av de nya låtarna.

Vem handlar den om?

– Jag är inte ihop med någon, så det är ingen speciell jag tänker på. Jag vill att mina låtar ska vara lite ”catchy” (medryckande) men också lite flörtiga. Folk ska kunna bestämma själva vem de vill att låten är till, säger han.

En annan ny låt finns än så länge bara i dataspelet ”Roblox”. Där har man gjort ett helt spel åt artisten – ”Theoz vinterland”.

– Varje timme får man höra mig uppträda med tre låtar, och dansa med om man kan. Man kan tävla mot varandra i skridskor, åka is­banor och göra en massa roliga utmaningar, berättar Theoz.

Theoz har en avatar i ”Roblox”-världen, som han själv spelat in rösten till.

– Jag är den första i Norden som gör det på det här sättet. Jag vet att Zara Larsson gjort något liknande, men då var det en skärm med ett inspelat framträdande. Och det här är ju en animerad gubbe. Så allt blir som i ett spel.

Har du spelat ”Roblox” själv?

– Ja, det har jag! Jag spelade det mycket när jag var lite mindre. Så det känns stort att få sitt eget lilla spel där.

Theoz har även varit med i ett annat roligt projekt. Tv-programmet ”Underdogs” spelades in i höstas och visas i SVT nu i mars. Där tävlar kända svenskar med sina hundar i sporten agility. Theoz och hans pomeranian Zoe är två av deltagarna.

Tränade ni mycket inför programmet?

– Nej. Jag hade tänkt börja långt före programmet, men så blev det inte riktigt, säger Theoz och skrattar.

– Men Zoe är ganska snabblärd, så jag tänkte att det inte skulle vara några större problem. Jag har lärt henne alla trix som ”sitt” och ”ligg” och sådant. Och det var hon väldigt snabb med. Man får se hur det går i programmet. Zoe är en väldigt speciell hund, om man säger så. Hon är lite divig och vill bestämma själv.

Vad betyder hon för dig?

– Jag fick henne i födelsedagspresent – jag har alltid velat ha en liten fluffboll! Så hon betyder väldigt mycket för mig. Hon är världens sötaste hund. Sedan är hon lite dryg ibland – då får man säga åt henne. Jag älskar henne, men hon älskar min mamma mer än mig. Det var det roligaste med programmet – att vi två kom närmare varandra och fick ett starkare band.

Är du en hundmänniska?

– Ja, 100 procent! Jag har ju vuxit upp med hundar och väljer hundar före katter alla dagar.

Theoz brinner för musiken, och hoppas kunna jobba med den i framtiden. "Man vet inte vad som händer om några år. Därför känner jag att det viktigt att gå klart skolan och få en utbildning", säger han. Foto: Ari Luostarinen

Theoz familj har flera småhundar. Chihuahuan Zindy, som mest bor hos mormor, och blandrasen Zaga, som är en korsning mellan chihuahua, cavalier king charles och pinscher. Alla heter namn som börjar på bokstaven Z.

När Theoz började med sociala medier hette han först Theozzzzzz, med sex zätan.

– Det tyckte jag var lite coolt.

Men hur han kom på sitt namn minns han inte riktigt.

– Folk frågar mig ofta vad zätat kommer ifrån. Kanske har det att göra med att hundarna heter något på zäta, att det blev någon koppling där. De kom ju före. Pappa älskar Zlatan också, det är hans största idol. Zätat hänger med i vår familj, säger Theoz och skrattar.

Var ser du dig själv om fem år?

– Min dröm att få vara med i Mello har ju redan gått i uppfyllelse. Men att få uppträda utomlands hade varit kul, det spelar inte så stor roll i vilket land. Att få jobba upp min lilla artistkarriär lite.

Testa SvD Junior!https://order-junior.svd.se/svdjunior
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons