Analys

Henrik Torehammar:Liberal dröm om Rominareaktor

Henrik Torehammar
Liberalernas partiledare Johan Pehrson (mitten) håller pressträff med klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (tv) och partisekreterare Gulan Avci då partiets riksmöte inleddes.
Liberalernas partiledare Johan Pehrson (mitten) håller pressträff med klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (tv) och partisekreterare Gulan Avci då partiets riksmöte inleddes. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Liberalerna verkar enade och oberörda av dålig opinion. Den förra regeringen får skulden för växande klimatförnekelse i Johan Pehrsons tal.

Henrik Torehammar
Publicerad
Annons

Liberalerna samlades för riksmöte i Linköping i helgen. För ett parti som knappt nått över riksdagsspärren i en enda opinionsmätning sedan valet är det otippat optimistiskt och offensivt. I alla fall om man utgår från Johan Pehrsons tal.

Kanske beror det på att det börjar bli rätt många som skvalpar därunder. I senaste Sifo har L sällskap av både MP och C. Om KD skulle dyka ner under vore det ännu svårare för uppmärksamhetsutmanade medier att bestämma sig för vilket som är det verkliga krispartiet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons