Annons

Bra läge att starta ditt renoveringsprojekt

Sugen på ett nytt badrum? Just nu är det lättare att hitta rätt hantverkare för den som vill renovera.
Sugen på ett nytt badrum? Just nu är det lättare att hitta rätt hantverkare för den som vill renovera. Foto: CreativaStudio / Getty Images

Renoveringsboomen är över och viljan att förändra sitt hem har minskat.
– För den som vill påbörja ett renoveringsprojekt nu är det därför ett bra läge. Konkurrensen om hantverkarna är inte lika stor som under pandemin, säger Robert Fourén, vd på Servicefinder.

2023 väntas bli ett tufft ekonomiskt år för många. Inflationen, räntehöjningar och elpriser påverkar. En studie gjord av Schibsted och Demoskop visar att 43 procent är mycket eller ganska oroliga för sin privatekonomi.

Undersökningen visar också att andelen som anser det är ganska eller mycket sannolikt att de kommer att renovera sitt hem de kommande åren är nere på 28 procent.

– Vi kommer från en renoveringsboom. Går du i renoveringstankar nu kan du se det minskande intresset för att renovera som en fördel. Det är mindre konkurrens om hantverkarna och du har en fin möjlighet att få tag på helt rätt. Det är helt enkelt lättare att starta ditt projekt när det passar dig, säger Robert Fourén, vd på Servicefinder.

Servicefinder är en kostnadsfri digital tjänst som hjälper konsumenter och tjänsteföretag att komma i kontakt med varandra. Hittills har runt 400 000 svenskar använt Servicefinder för att hitta hantverkare, städföretag och flyttfirmor.

Det är enkelt att skapa och skicka in en förfrågan i appen eller på sajten. Du beskriver vad du vill ha hjälp med och när och var jobbet ska utföras. Därefter – oftast inom ett dygn – hör relevanta och proffsiga hantverkare i ditt närområde av sig.

– Genom att jämföra offerter och omdömen är det enkelt att göra ett tryggt val. Vi är väldigt stolta över att hantverkarna som är anslutna till Servicefinder har ett väldigt högt snittbetyg – 4,5 på en 5-gradig skala, säger Robert Fourén.

Servicefinder kontrollerar alla företag som vill ansluta sig till tjänsten. Foto: Danielsenphoto

Användaren behöver inte oroa sig för oseriösa aktörer. Servicefinder kontrollerar alla företag som vill ansluta sig till tjänsten. Alla är godkända för F-skatt, momsregistrerade och kontrolleras dagligen för konkurs.

– För den som inte har vänner eller bekanta som kan rekommendera hantverkare är vår tjänst väldigt värdefull. Valet blir mycket enklare. Du slipper ringa runt till massa företag och jämföra offerter.