Sveriges tio bästa stränder

Sandhammaren i Skåne (bilden) eller Norsta Auren på Gotland? På "Beachwalkers" lista över Sveriges bästa stränder delar de förstaplatsen.
Sandhammaren i Skåne (bilden) eller Norsta Auren på Gotland? På "Beachwalkers" lista över Sveriges bästa stränder delar de förstaplatsen. Foto: Ingemar Magnusson/IBL

Visst är det lätt att drömma sig bort till exotiska stränder utomlands men i Sverige finns också magiska stränder att besöka. Tomas Strand, även kallad "Beachwalker", har promenerat sig igenom alla stränder i Sverige som är mer än 2 kilometer långa. Här är hans lista på Sveriges tio bästa stränder.

Karin Birgersson
Publicerad
Annons

Tomas Strand kände att namnet förpliktigade – heter man Strand är man rätt person att upptäcka Europas stränder genom att vandra längs dem. När det dessutom är ett sätt att njuta av livet och ger en välbehövlig paus från ekorrhjulet var det bara att börja.

– Jag tycker att dagdrömmar är viktiga och ett tecken på välmående. Jag var svårt sjuk under några år, och då tappade jag mina dagdrömmar. Jag märkte senare att dagdrömmarna kommer när jag är ute och går och när jag kör bil nercabbat, berättar han för helagotland.se.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons