Theoz spelar i höstens rymdäventyr på bio

Marcus och Marina hamnar ombord på Albert Manns raket. Raketen för dem till Mars, genom svarta hål och 65 miljoner år tillbaka i tiden.
Marcus och Marina hamnar ombord på Albert Manns raket. Raketen för dem till Mars, genom svarta hål och 65 miljoner år tillbaka i tiden. Foto: Andrés Rignell/Haymaker

Redan i vintras skulle filmen ha släppts på bio. Den 11 september, efter att ha blivit uppskjuten flera gånger, var det dags för ”Rymdresan” att ha premiär.

Annie Ericsson
Publicerad

– Filmen har varit något att längta efter eftersom jag inte har gjort så mycket i sommar. Nu är ett premiärdatum satt, så nu är jag glad, säger Theo.

SvD Junior träffade Theo, mer känd som artisten Theoz, i våras när han väntade på att få åka på Sverigeturné med ”Diggiloo”, som sedan ställdes in på grund av coronapandemin. I filmen ”Rymdresan” gör han rollen som Marcus, en sportig kille som spelar basket och har många vänner.

När Marcus mamma blir tillsammans med Marianas pappa blir de ofrivilliga bonussyskon. Relationen är ganska dålig i början, men när de tvingas samarbeta blir den allt bättre.

– Mariana är smart, nyfiken och gillar rymden. Eftersom jag själv inte haft något intresse för rymden var det många svåra ord i manuset som jag fick lära mig, säger Teresa.

Robert Gustafsson spelar raketkonstruktör Albert Mann i filmen ”Rymdresan”. Han har byggt en egen raket för att resa tillbaka i tiden. Foto: Elias Ljungberg

Skulle ni vilja åka till rymden på riktigt om ni fick möjlighet?

– Jag tror jag skulle vilja det. Men det skulle också varit läskigt, speciellt när gravitationen försvinner och man bara flyger runt, säger Teresa.

– Jag skulle nog vara ganska rädd. Men det vore en rolig upplevelse, säger Theo.

När man spelar in film är det mycket väntan mellan tagningarna. Tid då Theo och Teresa umgåtts med varandra och de andra skådespelarna. De blev bra vänner och har många minnen som båda brister ut i skratt av att tänka tillbaka på. Till exempel minns de alla kakor som alltid finns på inspelningar och som det kan vara svårt att låta bli att mumsa i sig när man väntar.

– Ibland när jag åt för mycket kakor fick jag lukta på mina vitamintabletter för att sluta. De luktade svinäckligt, förklarar Teresa.

Astronauten Christer Fuglesang har skrivit böckerna som filmen bygger på. Foto: Elias Ljungberg

Vad var svårast under inspelningen?

– Allting är inspelat i en green screen, så vi fick föreställa oss en egen värld i huvudet. Om jag visste att vi skulle möta en dinosaurie såg vi bara en grön vägg och fick låtsas att det stod en dinosaurie framför oss. Ibland fanns gröna block som skulle vara en stol till exempel, säger Teresa.

– Vi fick se lite på en skärm hur det var tänkt att se ut men nästan allt fick vi föreställa oss, säger Theo.

Både Theo och Teresa hade kameravana innan inspelningen av ”Rymdresan”, vilket de tyckte hjälpte. Om den ena kände sig bekväm blev det också lättare för den andre att slappna av.

– Men skådespeleri var däremot helt nytt för mig. I början kändes det lite pinsamt att så många skulle kolla på mig medan jag spelade framför kameran, säger Theo.

– Det som var annorlunda med den här filmen var att studion blev en värld som man klev in och ut ur, berättar Teresa.

Prenumerera på SvD Junior junior.prenservice.se
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons