ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Får läsaren att skratta mitt i gråten

Jenny Jägerfeld är aktuell med två böcker under våren. Den första, barnboken "Comedy queen" handlar om Sasha, tolv år, vars mamma har tagit livet av sig. Den andra, vuxenboken "Blixtra, spraka, blända!" kommer i maj.
Jenny Jägerfeld är aktuell med två böcker under våren. Den första, barnboken "Comedy queen" handlar om Sasha, tolv år, vars mamma har tagit livet av sig. Den andra, vuxenboken "Blixtra, spraka, blända!" kommer i maj. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En rolig barnbok om självmord. Är det ens tillåtet att skriva något sådant? För författaren och psykologen Jenny Jägerfeld var mixen mellan humor och allvar i "Comedy queen" nödvändig.

– Humor är ett sätt att hantera sorg, konstaterar hon.

TT TT TT
Publicerad

Sashas mamma är död, men runt omkring henne fortsätter livet som vanligt. Sasha med, för hon har gjort en lista som hon följer slaviskt för att överleva.

"1. Klipp av allt hår. 2. Försök inte ta hand om nåt som lever. 3. Läs inga böcker. 4. Ha bara färgglada kläder. 5. Tänk inte för mycket (helst inte alls). 6. Undvik promenader. Undvik skogen. 7. Bli comedy queen."

Laddar…