ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Nästan hälften får vänta på spellicens

Mängder av bettingsajter har fått sina licenser godkända. Men många får också vänta. Arkivbild.
Mängder av bettingsajter har fått sina licenser godkända. Men många får också vänta. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Närmare hälften av alla spelbolagen kommer inte att hinna få sin licens klar i tid till att den nya spellagen träder i kraft vid årsskiftet.

Men eftersom alla stora bolag fått klartecken bedömer Lotteriinspektionen att drygt 90 procent av spelmarknaden via internet fått sin licens.

Olle Lindström/TT
Publicerad

110 bolag med flera hundra olika varumärken vill vara med och spela om svenskarnas pengar när spelmonopolet avskaffas. Men bara 57 av bolagen har Lotteriinspektionen hunnit med att ge klartecken och nu tar myndigheten julledigt. Några fler licenser kommer därmed inte att hinna delas ut och inga dispenser eller övergångsregler finns att tillgå, hälsar myndigheten.

Lotteriinspektionen, som vid årsskiftet byter namn till Spelinspektionen, skyller på många sena ansökningar, någon så sent som den här veckan. Den absoluta merparten av alla ansökningar som kom in före månadsskiftet oktober/november har fått sina tillstånd.

Laddar…