Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa

Ta med bästa vännen på semestern – 5 djurvänliga lyxhotell

Foto: Pressbild

Varför lämna din lurviga bästa vän hemma? SvD Resor har valt ut några hotell där ditt kära husdjur bjuds på pelletsfria gourmetmåltider och avslappnande spabehandlingar.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 30 juli 2018
Annons
La Réserve Apartments
Foto: La Réserve Apartments

La Réserve Apartments

Foto: La Réserve Apartments

Paris är inte bara för unga, förälskade par. Köp en basker till dig och din rufsiga kompis och sätt er på nästa flyg till romantikens högsäte för en weekend i kärlekens tecken. På femstjärniga La Réserve Apartments vid Trocadéro lever du och din pälsvän som kungar. Precis utanför fönstret har du det sextonde arrondissementet med allt det har att erbjuda och såklart vackra Jardins du Trocadéro med Eiffeltornet i kulisserna. På hotellet får husdjur egen kudde och matskål, dessutom finns en butler tillgänglig dygnet runt för att hjälpa er med vadhelst ni vill. Blir stadens larm för mycket rinner Seines vatten bara några kvarter bort från hotellet, där ni kan sätta er ner och dela på en baguette eller två.

Annons
Annons
Sunset Tower Hotel
Foto: Sunset Tower Hotel
The Scarlet
Foto: The Scarlet

10 Place du Trocadéro
3 Avenue d'Eylau 75116 Paris

Sunset Tower Hotel Los Angeles

Foto: Sunset Tower Hotel

I Kalifornien har näst intill varenda familj hund. Undertecknad var på en lurvig födelsedagsfest i San Diego en gång där födelsedagsbarnet, golden retrievern Liza, bjudit in sina tio bästa doggy friends för att fira. Festen gick av stapeln i en specialdesignad festlokal för hundar. Komplett med agilityhinder, discolampor och goodie bags för hundarna att ta med sig hem efteråt. Ja, det är ingen tvekan om att amerikaner verkligen gillar sina fyrbenta vänner. Detta har det legendariska hotellet Sunset Tower Hotel i Änglarnas stad anammat till fullo. På de mjuka, fudgefärgade heltäckningsmattorna har inte bara kändisar som John Wayne och Howard Hughes traskat, här har även många tassar passerat i revy. Hotellet har komponerat en meny enkom för hundar och erbjuder specialgjorda korgar för dem att sussa i. Får de spring i benen ligger populära hajkområdet Runyon Canyon tio minuter bort med bil.

8358 Sunset Boulevard
West Hollywood, CA 90069

The Scarlet

Foto: The Scarlet
Annons
Annons
The Scarlet
Foto: The Scarlet
Rosewood Beijing
Foto: Rosewood Beijing

På sin hemsida skriver The Scarlet att de vill att deras gäster ska se hotellet som ett andra hem – och för många är hemmet inte komplett utan sin lurviga familjemedlem. Hotellet har en tydlig miljöprofil och ligger längs med Cornwalls dramatiska kust. På rummet väntar egen filt, matskål och hemmagjort godis till ditt husdjur. För mänskliga gäster finns det en ayurvedisk pool att sjunka ner i för avkoppling.

Tredragon Road, Mawgan Porth
Cornwall, TR8 4DQ

Foto: The Scarlet

Rosewood Beijing

Foto: Rosewood Beijing

Med rum i dämpade gråa nyanser och guld erbjuder hotellet Rosewood Beijing en tillflykt från den stressade och intensiva staden. Hundar och katter är mer än välkomna hit och rummen är väl förberedda med både egna sängar åt djuren samt matskål och leksaker. Skäm bort dig själv en stund i hotellets smaragdgröna pool samtidigt som du lämnar in ditt husdjur till personalen för en helkroppsbehandling med tillhörande gourmetmåltid. Rastning av djuret ingår också i paketet. Till middag finns, förutom en meny tillägnad homo sapiens sapiens, även en hel matsedel vigd åt katter och hundar.

Jing Guang Centre, Hujialou, Chaoyang District
Beijing, 100020, PRC

Annons
Annons
Rosewood Beijing
Foto: Rosewood Beijing
The Surrey
Foto: The Surrey
The Surrey
Foto: The Surrey
Foto: Rosewood Beijing

The Surrey

Foto: The Surrey

I New York dräller det av Pet Grooming-salonger där man kan lämna in både hund och katt, eller varför inte sin kanin, för en ryggmassage, medicinsk badritual eller en enkel touch up. Bara ett kvarter från Central Park ligger boutiquehotellet The Surrey. Med sin takterrass klädd i trädgårdsskrud är det här den ultimata hotellvistelsen för dig och din pälsklädda kompanjon. Lapa sol på taket i varsin solbädd eller inta middag i någon av de art deco-inspirerade salongerna. Vid incheckning erhåller ditt resesällskap ett matchande set bestående av säng, matskål och såklart lite godis. Vill ni upptäcka staden som aldrig sover är personalen behjälpliga med att peka ut restauranger och parker på Upper East Side som välkomnar djur.

20 E 76th St
New York, 10021

Foto: The Surrey
Annons