ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Så sätter du fart på en trögstartad karriär

Trettio plus och fortfarande ingen aning om vad du vill jobba med när du ”blir stor”? Långt ifrån alla går den spikraka vägen till arbetslivet, men många gör karriär ändå – tids nog. Karriärrådgivaren Linus Zackrisson vet vad som krävs för att lyckas.

Linnea Bolter
Publicerad

Att ha hoppat runt mellan olika ströjobb, för att i mer mogen ålder komma på att man vill ta sig vidare, behöver inte alls vara fel. Även om det verkar som om alla andra springer på med sina karriärer, är det inte ovanligt att hitta riktningen och påbörja en utbildning lite senare i vuxenlivet. Läsåret 2015/16 var 11 procent av alla nybörjare på högskolan 30 år eller äldre, visar statistik från UKÄ, Universitetskanslersämbetet.

– Många tror att de är för gamla för att börja plugga, men så är det självklart inte. Är man 55 plus kan det visserligen vara bra att hitta ett alternativ till att börja på läkarprogrammet, samtidigt är det en utbildning där det inte är ovanligt med studenter som är lite äldre när de börjar, säger Linus Zackrisson, rådgivare och konsult inom HR-frågor.

Laddar…