ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Louise Andrén Meiton:

Stefan Ingves vs Erik Thedéen: 1–0

Louise Andrén Meiton

Finansinspektionens hemliga PM om Nordea är sprängstoff också i kampen mellan FI och Riksbanken. Men det är troligen en kortvarig segersötma på Brunkebergstorg. Stämmer beräkningarna får Stefan Ingves nog långt mer vatten än han vill på sin kvarn.

Louise Andrén Meiton
Publicerad

Förtöj för storm. Orden är Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéens som under våren upprepade gånger betonat att han 1) är seglare och 2) vill att bankerna ska vara förberedda för sämre tider. Genom att visa en bild på en båt i en solig och kav vik har FI-chefen dunkat ut sitt budskap. Vädret kan slå om. Men samtidigt måste FI-chefen ha varit medveten om att landets största bank eventuellt gör en lite väl solig prognos.

Någon som länge varnat för åska och storm är riksbankschef Stefan Ingves. Han har skrikit sig hes och varnat för att de svenska storbankerna bara blir större och större och därmed innebär en större risk för hela landets ekonomi. Det är ingen hemlighet att Stefan Ingves varit kritisk till Nordeas planer att bli en gigantisk bank med Sverige som yttersta garant i en kris.

Laddar…