Flygkaoset fortsätter i Europa

Inställda flyg på Bryssels flygplats under måndagens generalstrejk. Många flyg kommer att bli inställda i sommar på grund av strejker runt om i Europa.
Inställda flyg på Bryssels flygplats under måndagens generalstrejk. Många flyg kommer att bli inställda i sommar på grund av strejker runt om i Europa. Foto: Olivier Matthys/AP/TT

Inställda flyg, långa köer, personalbrist - påfrestningarna för resenärerna fortsätter när flera flygbolag i Europa varslar om strejk under sommarsemestern.

TT
Publicerad
Annons

Det är inte bara resenärer som är missnöjda med situationen inom resebranschen. Anställda på flygbolagen runt om i Europa kräver bättre arbetsförhållanden och högre löner och tar nu till strejkvapnet för att sätta press på sina arbetsgivare. Vilket skapar ännu mer kaos inom branschen.

Under torsdagen - dagen innan EU-toppmötet - går kabinpersonal och piloter på det belgiska flygbolaget Brussels Airlines ut i tre dagars strejk. Över 300 avgångar ställs in och omkring 40 000 resenärer kommer att drabbas. Strejken lär få stort genomslag eftersom den sammanfaller med toppmötet i Bryssel.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons