ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Ryskt luftrum stängs – charterflyg byter rutt

Båda charterbolagen Tui och Ving ändrar sina flygrutter till Asien som en följd av stängt luftrum över Ryssland. SAS har inte bestämt sig ännu. Arkivbild.
Båda charterbolagen Tui och Ving ändrar sina flygrutter till Asien som en följd av stängt luftrum över Ryssland. SAS har inte bestämt sig ännu. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Ryssland stänger sitt luftrum för 36 länder, däribland Sverige. Charterbolagen Tui och Ving ändrar nu sina flygrutter till Asien. SAS har bara två rutter som berörs men ställer in en planerad rundresa till St Petersburg.

TT
Publicerad
Annons

Att Ryssland stänger sitt luftrum för 36 länder, däribland Sverige, som ett svar på EU:s beslut att stänga sitt luftrum för ryskt flyg, får konsekvenser för svenskt charterflyg.

– Det är främst våra Thailandsresenärer som påverkas. Vi har sedan tidigare ruttat om våra flygningar så att vi inte flyger över östra delen av Ukraina. Nu kommer vi inte längre att flyga över varken Ryssland och Ukraina. Vi flyger andra rutter. Vi får flyga längre söderut, säger Adam Györki, presschef på Tui.

Laddar…