Fyra döda i turkiskt anfall i Syrien

SDF-soldater håller en position i staden al-Hasakah efter att terrorrörelsen IS stormat ett fängelse. Bild från 27 januari.
SDF-soldater håller en position i staden al-Hasakah efter att terrorrörelsen IS stormat ett fängelse. Bild från 27 januari. Foto: Baderkhan Ahmad/AP/TT

Minst fyra personer har dödats i ett turkiskt anfall mot en kurdiskkontrollerad kraftstation i nordöstra Syrien, enligt det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Anna Hansson/TT
Publicerad
Annons

Delar av kraftstationen slogs ut vilket resulterade i att flera byar och städer i området blev utan el, rapporterar SOHR. Offren i attacken uppges vara personal på kraftstationen samt soldater från kurdiskledda Syriens demokratiska styrkor (SDF).

Attacken ägde rum under tisdagen i staden al-Malikiyah i provinsen al-Hasakah. Ankara uppger i ett uttalande att turkiska stridsplan slog till mot flera ställen som hålls av kurdiska styrkor i Irak och Syrien, inklusive al-Malikiyah. Attackerna var riktade mot tillhållen för kurdiska PKK och YPG. Turkiet betraktar YPG-styrkorna som en terroristgrupp och likställer den med terrorstämplade kurdiska gerillan PKK.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons