Tre elever färre – därför stängs skola i Solna

Joanna Goldberg, Rikard Axelsson, Fredrik Glimster, Johan Ek och Helena Persson har barn på Skytteholmsskolan i Solna. De fick inte fick några indikationer på att deras barns skola skulle stänga.
Joanna Goldberg, Rikard Axelsson, Fredrik Glimster, Johan Ek och Helena Persson har barn på Skytteholmsskolan i Solna. De fick inte fick några indikationer på att deras barns skola skulle stänga. Foto: Ari Luostarinen

Solna ska stänga delar av nyrenoverade Skytteholmsskolan när Internationella engelska skolan öppnar. Beslutet beror enligt skolnämndens ordförande Marianne Damström Gereben på att antalet skolbarn inte beräknas öka i samma takt man trott. Skillnaden från tidigare prognos är tre elever.

Karin Thurfjell
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Med mindre än nio månaders framförhållning fick elever och föräldrar på Skytteholmsskolan i Solna i slutet av november veta att mellan- och högstadiet skulle stängas från och med höstterminen 2021. 

Orsaken var, enligt ett mejl till föräldrarna, att det finns ett överskott av skolplatser i centrala Solna som väntas kvarstå under en längre tid än tidigare beräknat. I mejlet stod också att Internationella Engelska skolan etablerar sig i Solna hösten 2021, och att även det påverkar behovet av platser i kommunala skolor, något SvD tidigare rapporterat om.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons