Annons

Vanliga myter om ditt morgonkaffe

Foto: NESPRESSO

Svenskarna är bland de största kaffekonsumenterna i världen. Men hur mycket vet vi egentligen om vår favoritdryck? Här är några vanliga myter som Nespresso ofta får höra när det kommer till fördomar om kaffe.

Kaffet gör att jag inte kan sova

Kaffe innehåller koffein vilket gör dig pigg. Men hur du påverkas av koffein beror på flera faktorer som exempelvis vana, kroppsvikt och längd. Majoriteten av det koffein du får i dig från en kopp kaffe försvinner ur kroppen efter omkring sex timmar. Det innebär att om du är känslig för koffein och vill vara säker på att inte påverka sömnen kan det vara klokt att stå över kvällskoppen, eller varför inte ta en kopp Nespresso Decaf utan koffein?

Nespressos kapslar är inte återvinningsbara

Kaffekapslarna som Nespresso använder är gjorda av aluminium – en metall som är helt återvinningsbar. Nespressos kapslar kan lämnas in i Nespressos butiker eller till din närmsta återvinningsstation. Aluminium är en av världens mest miljövänliga metaller och kan återvinnas i oändlighet utan att tappa sina egenskaper. Aluminium håller också kaffet fräscht vilket gör att det behåller sin unika smak.

Kaffekapslar sämre för miljön

Många tror att vanligt bryggkaffe är ett mycket mer miljövänligt alternativ än en kaffekopp bryggd på kapsel. Men det behöver inte vara sant så länge du återvinner kapslarna. När du brygger en kopp Nespressokaffe använder du en exakt mängd malet kaffe, vatten och energi vilket sparar resurser och reducerar avfall samt minimerar miljöpåverkan.

Kaffe är vätskedrivande

Den kanske vanligaste myten om kaffe är att det är vätskedrivande. Detta är falskt så länge du inte dricker fler än fyra koppar om dagen. Vätskan i din kaffekopp gör däremot att du blir kissnödig, men det hade blivit samma effekt om du helt enkelt bara druckit vatten.

Det är svårt att veta vilka produkter som kan återvinnas

Under sommaren har Nespresso ingått ett samarbete tillsammans med Bower som arbetar med att driva återvinning. Bower är ett svenskt företag som tillhandahåller en mobilapp som gör det möjligt för användaren att panta produkter som är anslutna till appen och på så vis tjäna Bower-poäng. Du skannar enkelt streckkoden på Nespressos återvinningspåse och får pantvärdet direkt i mobilen när du tar med dig dina förpackningar till återvinningsstationen. Du kan även välja att donera dina intjänade Bower-poäng till Nespresso Future Farmer Program i samarbete med Fairtade International. Bower har i dag hjälpt till att återvinna miljontals förpackningar från olika företag och har i dag över en kvarts miljon användare.