RecensionTv-serier

The Comey ruleTrump-skandalen blev snabbt en i mängden

Brendan Gleason som Donald Trump.
Brendan Gleason som Donald Trump. Foto: HBO Nordic

Om man står ut med en viss fyrkantighet i berättandet är ”The Comey rule” en sevärd liten repetitionskurs i ett politiskt skeende som tack vare ett överutbud av politiska skandaler under senare år nu ter sig märkligt avlägset.

Jan Söderqvist
Publicerad
Annons

Exakt vad skulle Vladimir Putin ha att vinna på att lägga sig i det amerikanska presidentvalet 2016? Inne hos Barack Obama, som ännu har några månader kvar av sin andra ämbetsperiod, sitter hans underrättelsechefer och funderar sedan Donald Trump har kammat hem sin överraskande seger med benäget bistånd från Kreml.

Tja, först och främst vill han få bort alla de ekonomiska sanktionerna som infördes i och med att Ryssland annekterade Krim. Men sedan vill ju Putin gärna försvaga Nato, liksom övriga försvarsallianser som inte inbegriper honom själv. Han vill se kärnvapenavtalet med Iran hävt och han vill låta turkarna ostörda attackera kurderna inne i Syrien. Dessutom vore det toppen med ett handelskrig mellan USA och Kina. Men viktigast av allt: bara genom att utså tvivel gällande valet som sådant vill han åstadkomma inrikespolitisk splittring och försvagning.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons