ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Torbjörn Isacson:Festen snart över för nya bolag på börsen

Torbjörn Isacson
Conni Jonsson, styrelseordförande i EQT.
Conni Jonsson, styrelseordförande i EQT. Foto: Tomas Oneborg

EQT lyfter ytterligare på börsen efter den tunna premiärrapporten. Men frågan är om börsintroduktionen av riskkapitalbolaget är ännu ett inslag i en börsfest som är på väg mot sitt slut.

Torbjörn Isacson
Publicerad
Annons

EQT:s första kvartalsrapport som noterat bolag följer väl den välregisserade föreställning som introduktionen varit. Särskilt händelserikt är det inte, precis som förväntat. Kvartalsredogörelsen saknar både resultat- och balansräkningar. Det är tunt med ny information, men analytiker från några av de många investmentbanker som deltagit i introduktionen fick ställa några frågor efteråt till finanschefen och ”Head of shareholder relations”, som var de som skötte hela premiärpresentationen. Strax före den första rapporten kunde några av de inblandade investmentbankerna släppa rekommendationer kring aktien, vilket tryckte upp kursen ytterligare.

Introduktionspriset i kombination med en massiv säljstyrka hos ledande investmentbanker globalt och regionalt har gjort EQT till en vinstlott för köparna. Aktien gick som ett spjut direkt den noterades den 24 september.

Laddar…