ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Historisk rättegång – 35 anställda tog sina liv

Enligt åklagarna drev Didier Lombard en strategi som gick ut på att anställda skulle drivas till att säga upp sig. Dåvarande vd:n anlände på måndagen till rättegången i Paris.
Enligt åklagarna drev Didier Lombard en strategi som gick ut på att anställda skulle drivas till att säga upp sig. Dåvarande vd:n anlände på måndagen till rättegången i Paris. Foto: Thibault Camus/AP

Självmordsvågen har skakat franskt näringsliv i dess grundvalar. Efter att 35 anställda tagit livet av sig startar nu en rättegång mot toppcheferna i France Telecom. ”Avgångarna ska ske på ett eller annat sätt, genom dörren eller fönstret”, sade vd:n enligt åtalet.

Gunilla von Hall
Publicerad
Annons

GENÈVE Ett årtionde har gått sedan de tragiska händelserna i franska telekomföretaget France Telekom, som bytte namn till Orange 2013. Då, mellan 2008 och 2009, ledde beslut om omstrukturering och nedskärningar till att 35 anställda begick självmord. Beslutet var följd av att företaget hade privatiserats några år tidigare, och kravet på lönsamhet ökat.

Bland annat skulle man göra sig av med 22 000 anställda, flytta om 10 000 internt i företaget och göra 6 000 nyförvärv, enligt schweiziska nyhetssajten RTS.

Laddar…