Palmeshowen som alla pratar om

Uppsluppen stämning när Palmekommissionen gör en cover på Carl Johan De Geers ”Skända flaggan”. (Sätt på läsglasögonen och studera noggrant budskapet som bokstäverna bakom Melanders och Petersons huvuden förmedlar.)
Uppsluppen stämning när Palmekommissionen gör en cover på Carl Johan De Geers ”Skända flaggan”. (Sätt på läsglasögonen och studera noggrant budskapet som bokstäverna bakom Melanders och Petersons huvuden förmedlar.) Foto: Thomas Carlgren/Åklagarmyndigheten

Vad var det vi bevittnade? Aldrig tidigare har en presskonferens så sparkat undan våra ben. Det var som Gärdetfesten 1970 all over again. Alla var där. Och vilken show det blev. Här är fem i topp.

Publicerad
Annons

Precis som i andra betydande grupper som Lynyrd Skynyrd, Mando Diao, W.A.S.P och Dolly Style har medlemmarna i Palmekommissionen kommit och gått sedan 1986. Men nog känns de senaste fixstjärnorna Hans Melander och Krister Petersson (vars artistnamn är inspirerat av en tidigare huvudmisstänkt) som riktiga originalmedlemmar. Med en enorm vighet och virilitet rör de sig över scenen i fruktansvärda hastigheter. Den ene tar sömlöst vid när den andre avslutat sitt solo i ett fullkomligt ljuvligt evighetsjam.

Det var länge sedan man såg en sådan påkostad scenshow, men så har också denna never ending tour varit en guldkantad sådan – till dags dato har man bränt omkring 600 miljoner kronor. I onsdags manifesterades det med inte mindre än sju (!) backdrops och ett power point-fyrverkeri direkt rippat från originaloverheadutgåvan. Att det är en punkgrupp vi har att göra med var tydligt då medlemmarna hela tiden befann sig närmare än två meter från varandra och delade en coronaosäkrad fjärrkontroll mellan sig.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons