Tre nya heta hak som alla pratar om vintern 2017

Foto: Christoffer Skogsmo

Varje vecka delar SPG:s krogkritiker med sig av spännande restaurangtips – här är tre nya restauranger att ha koll på i vintern.

Publicerad
Mr Voon
Foto: Mr Voon
Christoffer Skogsmo
Foto: Christoffer Skogsmo
Annons
Mr Voon
Foto: Mr Voon
Christoffer Skogsmo
Foto: Christoffer Skogsmo
Foto: Mr Voon

1. Mr Voon
Melker Andersson och Danyel Couet har hela hösten byggt om sin stora kroglada Mother mitt i city. Den “nyttiga” krogen är nu reducerad till en fjärdedel och istället har F12-krogen Miss Voon på Sturegatan fått en storebror i Mr Voon. Sveriges största utbud av japansk wagyu utlovas på Instagram. När detta skrivs har jag ännu inte varit på plats, men kött är ju något vi män uppskattar när vi äter middag, så det bådar gott för mig.
Smålandsgatan 26
mrvoon.se

Foto: Christoffer Skogsmo
Annons
Annons

2. Tako
Jag har varit här och ätit lunch. Min skål med ris och tonfisk fick godkänt. Då var det ganska glest i den gamla nattklubben. Jag har även försökt äta här en lördagkväll, men då förklarade en mycket bestämd vakt att det var fullsatt. Jag erbjöd mig att vänta i baren med en drink tills att det blev två lediga platser någon gång under kvällen eller natten, men det var helt omöjligt… Jag lovar förstås att boka bord till mitt nästa besök och snart får ni en längre rapport om denna asiatiska partykrog i källaren under Vassa eggen.

Birger Jarlsgatan 29
restaurangtako.se

3. Mr Cake
Nu har jag testat bakelsen som hela Stockholm pratar om: Red Velvet. Den röda croissanten med vaniljfyllning kostar 45 kronor. Den var söt, smulig, kladdig och förstås alldeles underbar. Roy Fares och Mattias Ljungberg nya ställe i A-house är det nya must-go-stället efter löprundan på Djurgården. Max fyra barnvagnar i lokalen samtidigt står det på dörren.

Rådmansgatan 12
http://www.mrcake.se/

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons