ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Sverige sågar Rysslandsförslaget: "Riktigt illa"

Fis-chefen Michel Vion öppnar för rysk skidcomeback redan i vinter, något som Svenska skidförbundet är oförstående till. På bilden: Rysslands Aleksandr Bolsjunov. Arkivbild.
Fis-chefen Michel Vion öppnar för rysk skidcomeback redan i vinter, något som Svenska skidförbundet är oförstående till. På bilden: Rysslands Aleksandr Bolsjunov. Arkivbild. Foto: Heiko Junge/AP/TT

Internationella skidförbundets generalsekreterare Michel Vion öppnar för rysk skidcomeback redan i vinter.

Svenska skidförbundet är av en helt annan uppfattning.

– Vi tycker precis tvärtom. Det är mitt under brinnande krig och det är eländigare är någonsin i Ukraina, säger ordförande Karin Mattsson.

Fredrik Andersson/TT, Anders Hansson/TT
Publicerad

Vion tog upp saken den här veckan under en konferens i Planica där skid-VM avgörs i början av nästa år, något han gjorde efter att ha fått indikationer på att Internationella olympiska kommittén (IOK) verkar vara berett att öppna dörren för ryssar och belarusier igen.

– Kanske kan vi hitta en lösning till december. Eller inför VM här i Planica, det skulle också kunna vara ett bra alternativ, sade Michel Vion, generalsekreterare på Internationella skidförbundet (Fis), där han även tillade att ryssar och belarusier i så fall ”självklart” kommer tävla under neutral flagg.

Laddar…