ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Dundrar på, men går som förlorare”

Björn Elgerd.
Björn Elgerd. Foto: Johan Paulin/SVT

Skådespelaren Björn Elgerds kulturhelg rymmer teater i Sundsvall, foodie-serier och en rejäl omgång bingo med ett födelsedagsbarn.

SvD
Publicerad
Annons

På fredag sätter jag mig på tåget mot Sundsvall. Jag ska hälsa på min kompis Viktor som bor där. Han spelar i en föreställning som heter ”Saker vi äter när ingen ser på” på teater Västernorrland, skriven av Alma Lindé. Det kommer att bli kul att se den i helgen. Det är spännande att de behandlar temat ensamätande: det skamfyllda, det livsnödvändiga och lustfyllda. Det är en väldigt rolig pjäsidé som jag tror att nästan alla kan relatera till. Jag har själv utvecklat ett sådant beteende. Det kan hända att jag sitter på min vrå och stoppar ner gifflar i brödrosten. Det är ett life hack utan dess like.

Efteråt äter jag och Viktor middag. Vi har en fäbless för stuvade makaroner. Det är jävligt snäll mat. Givetvis dricker vi Nebbiolovin till. Ingen klockren kombo, men varför måste saker passa ihop? Jag har ofta frågat mig varför det inte finns någon restaurang som serverar stuvade makaroner och Nebbiolo.

Laddar…