ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Eva Dahlgren: ”Jag ber inte till Gud längre"

”När jag börjar skriva till ett nytt album är det ofta inte så behagligt. Det finns en oro kring om jag ska hitta rätt, om jag ska hitta in i rätt rum, om det ska låta fint. Jag skriver mycket dåliga grejer för att hitta fram till någonting som känns bra.”
”När jag börjar skriva till ett nytt album är det ofta inte så behagligt. Det finns en oro kring om jag ska hitta rätt, om jag ska hitta in i rätt rum, om det ska låta fint. Jag skriver mycket dåliga grejer för att hitta fram till någonting som känns bra.” Foto: Lars Pehrson

Eva Dahlgren reste till New York på jakt efter ett nytt ljud, men fann det först när hon återvände till sin barndomsstad. Med ”Jag sjunger ljuset” har en av Sveriges största låtskrivare hittat lugnet. "Jag hoppas att jag aldrig känner mig nöjd", säger hon.

Henrik Sahl Johansson
Publicerad
Annons

Kanske kan man tacka Ingrid Bergman för att Eva Dahlgrens nya skiva till sist fick sin form. När hon började skriva låtar till "Jag sjunger ljuset" föreställde hon sig bilden av en stad: kylslagen och stram. Under samma period fick hon frågan om att genom en Super 8-kamera filma delar av Stig Björkmans hyllade dokumentär "Jag är Ingrid".

– När jag skulle börja skriva musik efter det arbetet hade bilden inom mig förändrats, den var fylld av färg och repor, det hackade lite. Jag var inne i en Super 8-värld. Då förstod jag att jag var tvungen att slänga ut de låtar jag skrivit och börja om. Den allra första låten jag skrev var "Filmen om oss", Ingrids låt, säger Eva Dahlgren.

Laddar…