Recension

Gift dig med mig liteÖvertygande uppdatering av Sondheims strukna

Sara Jangfeldt och Niklas Riesbeck.
Sara Jangfeldt och Niklas Riesbeck. Foto: Juliana Wiklund

Sara Jangfeldt och Niklas Riesbeck är två superskickliga musikalartister med fina röster. Nu ger de nytt liv åt sånger som Stephen Sondheim strök ur sina musikaler.

Publicerad
Annons

Längst in i Kulturhusets inre ligger Kilen, en liten teaterlokal off-Drottninggatan, som ger precis rätt New York-känsla åt detta stycke. “Gift dig med mig lite” är ett montage av en rad Stephen Sondheim-sånger, varav de flesta har strukits från någon av hans musikaler. Här har de fått nytt liv och bildar en berättelse om ensamhet och längtan efter kärlek, helt utan talad dialog.

Sara Jangfeldt och Niklas Riesbeck spelar det unga paret som inte är något par. De bor grannar i ett vanligt hyreshus men har (ännu) inte någon kontakt. Den ena lägenheten är den andras spegelbild, och de blir själva en sorts speglingar av varandra, där de lever i förhöjd vardaglighet, iklädda mjukisbyxor och raggsockor. Stadens ljud hörs utanför de regnvåta fönstren. Det ser mysigt ut, men riktigt nöjd är ingen av dem. Singellivet har sina ups and downs.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons