Ivar Arpi:Svenskarna vill ta emot färre flyktingar

Ivar Arpi
I den nya SOM-undersökningen ökar andelen som anser att det är bra förslag att ta emot färre flyktingar från 40 till 52 procent, och de som tycker att det är ett dåligt förslag minskat från 37 till 24 procent. Det är det största hoppet sedan SOM-mätningarna började ställa frågan 1990.
I den nya SOM-undersökningen ökar andelen som anser att det är bra förslag att ta emot färre flyktingar från 40 till 52 procent, och de som tycker att det är ett dåligt förslag minskat från 37 till 24 procent. Det är det största hoppet sedan SOM-mätningarna började ställa frågan 1990. Foto: SOM-institutet.
Ivar Arpi
Publicerad
Annons

Invandring är fortsatt den viktigaste frågan för svenskarna, visar den senaste opinionsundersökningen av SOM-institutet som presenterades i går. När folk själva får ange är det även den fråga som oroar i särklass mest inför framtiden. Invandringsfrågan har dessutom blivit alltmer partipolitiserad de senaste åren. Annorlunda uttryckt: vill du att Sverige tar emot färre flyktingar är du förmodligen höger, och vill du ta emot fler är du antagligen vänster.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons