Jared Goff och hans Rams har en jättechans att ta tillbaka rollen som Los Angeles favoritlag. I finalen ställs laget mot New England Patriots.
Jared Goff och hans Rams har en jättechans att ta tillbaka rollen som Los Angeles favoritlag. I finalen ställs laget mot New England Patriots. Foto: Zumapress.com/TT

Super Bowl: De kan slå USA:s mest hatade lag

Finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl, är en jättechans för Rams att återta rollen som Los Angeles favoritlag och USA:s näst största stad brinner av revanschlust och ett behov av att sätta östkusten på plats. För slår man ett lag från Boston förlåter LA:s sportfans allt – till och med ett 20 år långt svek.

Publicerad

I tre år har Rams letat efter någonting som kan få de tveksamma fotbollsfansen i Los Angeles att omfamna dem. Nu har det hittats – nu när Rams motståndare i Super Bowl är New England ­Patriots. Det fuskande Patriots. Det högfärdiga Patriots. Det hatade Patriots, skriver Los Angeles Times sportkrönikör Bill Plaschke.

New England Patriots har tagit över Dallas Cowboys och New York Yankees roll som USA:s mest avskydda lag. Avundsjukan på de enorma framgångarna är stor, men Patriots har också flera gånger genom åren anklagats för fusk, bland annat för att släppa ur luften på bollarna, ”deflategate”, och för att spionera på motståndarnas träningar, ”spygate”.