Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Hälsa

5 fördelar med att träna hemma

Gillar du inte gymmet men vill komma igång med träningen ändå? Att göra övningar hemma kan vara minst lika bra. I en artikel från sajten Elite daily har man listat fem fördelar med att träna på hemmaplan.

Text: SvD Perfect Guide - 30 januari 2019
Annons

1. Du känner dig mer bekväm
Att befinna sig i ett gym där man är omringad av främlingar och komplicerade maskiner kan vara avskräckande. Dessutom ska man trängas i omklädningsrum och var ligger egentligen de fria vikterna? I hemmet känner du dig mer bekväm och det är lättare att fokusera på träningen.

2. Du behöver inte åka någonstans
Det finns flera fördelar med att skippa transporten till gymmet. Dels slipper du sitta på en fullsatt buss eller leta parkering. Men du kan också klämma in ett träningspass lite när som helst.

3. Du utsätts inte för virus och baciller
Som på alla allmänna platser är gym fyllda med virus och bakterier. Antingen är du noggrann med att tvätta av maskinerna – eller så stannar du hemma.
4. Du tränar i din egen takt
Det kan vara svårt att slappna av när någon står i kö för att få använda maskinen. I hemmet kan du ta din tid och göra varje övning ordentligt.

5. Du slipper jämföra dig själv med andra
Att vara omringad av folk på gymmet kan leda till prestationsångest – både vad gäller utseende och prestation. När du stannar hemma tävlar du bara mot dig själv.

Annons