ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Lotta Lundberg:

Mitt i Atlanten: Ön fick internet för fyra år sedan

Lotta Lundberg
Sankta Helena ligger mitt i Atlanten, fjärran från det mesta. Ön fick internet för fyra år sedan, tv kom 1995. Lotta Lundberg och resten av besättningen på S/Y Peristera pausade här på sin seglats från Sydafrika till Brasliein. Bilden visa Swanley-grottan på den ensliga ön.
Sankta Helena ligger mitt i Atlanten, fjärran från det mesta. Ön fick internet för fyra år sedan, tv kom 1995. Lotta Lundberg och resten av besättningen på S/Y Peristera pausade här på sin seglats från Sydafrika till Brasliein. Bilden visa Swanley-grottan på den ensliga ön. Foto: Edward Thorpe/TT

Sankta Helena är en klippa nerslängd från himlen mitt i ett enormt hav. Ön är en av världens mest ensliga platser. Men efter en månad till havs är det ändå skönt att nå någon sorts civilisation. Lotta Lundberg botaniserar gärna i huvudstaden Jamestowns sju butiker.

Lotta Lundberg
Publicerad

Land i sikte! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur det skulle kännas att stå längst fram på en 47 fot lång segelbåt, mitt ute på Atlanten och höra mig själv gasta land i sikte! Att rösten skulle brista och någonting skulle välla fram i bröstet som jag tidigare aldrig känt. Var det stolthet? Lättnad? Eller bara ett stort jubel?

Laddar…