”Ville förstå varför pappa behandlade mig så illa”

”Jag har i mitt jobb upptäckt att mot alla odds klarar sig människor förvånansvärt bra genom trauman. Det verkar som – tvärtom vad man kanske skulle kunna tro – att vi är gjorda för att kunna ­hantera väldigt svåra omständigheter”, säger Malou von Sivers.
”Jag har i mitt jobb upptäckt att mot alla odds klarar sig människor förvånansvärt bra genom trauman. Det verkar som – tvärtom vad man kanske skulle kunna tro – att vi är gjorda för att kunna ­hantera väldigt svåra omständigheter”, säger Malou von Sivers. Foto: Carl Bredberg

Malou von Sivers karriär är svårt att jämföra med någon annan nu levande svensk journalists. Nästa år debuterar hon också som romanförfattare efter att ha skrivit i smyg under tio år. Lars Berge möter den ”På spåret”-aktuella programledaren.

Publicerad
Malou von Sivers och Sigge Eklund i ”På spåret”.

Malou von Sivers och Sigge Eklund i ”På spåret”.

Foto: Bo Håkansson
Annons

I en villaträdgård i Bromma fanns en gång en lekstuga. En gul med vita knutar. Taket var så lågt att en vuxen person måste huka sig för att får rum därinne. Malou von Sivers ville ta med sig det lilla huset när hon och maken Sten och resten av familjen flyttade till en större villa i området. Det var viktigt för henne. Men köparna som själva hade små barn hade skrivit på kontraktet i tron att den ingick i fastigheten. Så lekstugan fick vara kvar.

–  Det här var ju många år sedan. Men jag ska åka förbi och kolla kanske redan i helgen. Fast tänk om den är riven? Vill jag verkligen veta det?

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons