ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Hon vill få fler till krogen – för att jobba

Ekonomen Jeanna Lundberg, 29, är en av grundarna till plattformen Respaces. Affärsidén är att öka nyttjandet av lokaler. Här på kvarterskrogen Paraden som också fungerar som kontorsmötesplats.
Ekonomen Jeanna Lundberg, 29, är en av grundarna till plattformen Respaces. Affärsidén är att öka nyttjandet av lokaler. Här på kvarterskrogen Paraden som också fungerar som kontorsmötesplats. Foto: Malin Hoelstad

Fastighetsbranschen har kritiserats för att vara sist på digitaliseringen. Men nu ska ny teknik förvandla tomma restauranger till framtidens kontor.

Johan Hellekant
Publicerad

Restaurang Paraden, en gammal Östermalmsbiograf som blivit kvarterskrog, står nu inför ännu en förändring. Här visar entreprenören Jeanna Lundberg vad digitaliseringen av fastighetsbranschen kan innebära. Till exempel att de många restauranger som står tomma stora delar av dagen kan passa för kreativa möten eller coworking, resonerar hon.

– Vi kan förvandla en outnyttjad yta till en flexibel arbetsplats och på så vis förmedla kontorsytor även på exempelvis restauranger. För vad är egentligen en arbetsplats? Det är den nya frågan som många börjar ställa sig, säger Jeanna Lundberg.

Laddar…