ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Personalbrist – ny utmaning för krogbranschen

Peder Smith, vd för Bockholmengruppen, och restaurangchef Marcus Karbin ser nu utmaningar när det gäller att rekrytera personal.
Peder Smith, vd för Bockholmengruppen, och restaurangchef Marcus Karbin ser nu utmaningar när det gäller att rekrytera personal. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Restriktioner släpps och restaurangbranschen vädrar morgonluft. Då har ett nytt problem uppstått.

Nu råder stor brist på kockar och serveringspersonal.

Tobias Österberg/TT
Publicerad

Från och med i tisdags kan restauranger ha öppet till klockan 22.30 även om begränsningen med fyra personer per bord ligger kvar.

Förändringen är högst välkommen för en bransch som varit extremt hårt ansatt under drygt ett års tid, mera oväntat är nu de utmaningar som uppstått när man förbereder sig inför den viktiga sommarsäsongen.

Laddar…