Avtal klart om Nagorno-Karabach

Orten Sjusja, som också kallas Sjusji och har några tusen invånare, står under Azerbajdzjans kontroll. Bilden där en azerisk flagga hissats i staden har distribuerats av Azerbajdzjan.
Orten Sjusja, som också kallas Sjusji och har några tusen invånare, står under Azerbajdzjans kontroll. Bilden där en azerisk flagga hissats i staden har distribuerats av Azerbajdzjan. Foto: Azerbajdzjans försvarsdepartement via AP/TT

Armenien, Azerbajdzjan och Ryssland har skrivit under ett avtal om att avsluta striderna om utbrytarregionen Nagorno-Karabach.

Det uppger såväl Armeniens premiärminister Nikol Pasjinjan som Rysslands president Vladimir Putin.

TT-AFP
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Pasjinjan skriver i ett meddelande på Facebook att avtalet är "oerhört smärtsamt för mig personligen och för vårt folk" men att beslutet togs efter en analys av det aktuella läget i de pågående striderna och att "detta är den bästa lösningen".

Bara någon timme efter det att avtalet skrivits under samlades tusentals demonstranter utanför den armeniska regeringens säte i huvudstaden Jerevan. Ögonvittnen uppger för nyhetsbyrån AFP att några hundra av dem stormade regeringsbyggnaden, krossade rutor och förstörde flera kontor.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons