”Pandemin rev hål i mitt CV”

Att du har gått miste om ett jobb på grund av pandemin kan förklaras med att du säger som det är, svarar Gisle Hellsten.
Att du har gått miste om ett jobb på grund av pandemin kan förklaras med att du säger som det är, svarar Gisle Hellsten. Foto: Vuk Valcic / TT

Deltidsjobb som försvann. Sommar­vikariat som ställdes in. Corona­pandemin riskerar att skapa luckor i CV:t. I veckans Karriär­akuten berättar väg­ledaren Gisle Hellsten varför det inte behöver vara ett problem, och hur du kan vända det till en fördel.

Gisle Hellsten
Publicerad
Annons

Fråga:  Hej! Jag är snart färdig med studierna och hoppas kunna hitta ett bra jobb efter examen. Dessvärre har pandemin gjort att jag har fått några hål i mitt CV. Bland annat gick jag, på grund av covid-19, miste om de deltidsjobb som jag har haft, och jag har inte lyckats att få något nytt. I januari 2020 fick jag ett erbjudande om ett sommarjobb utomlands, men det ställdes in eftersom det inte var möjligt att resa. Har du några tips på hur jag kan nämna detta för en eventuell arbetsgivare i mitt CV? 

Gisle Hellsten, karriärvägledare: Hej, och grattis till din nära förestående examen. Det du beskriver är inte vad jag skulle kalla för ett hål i ditt CV. Pandemin har tyvärr slagit hårt och många studenter har upplevt liknande saker som du. Att inte ha ett deltidsjobb är självklart påfrestande för ekonomin men man mister även möjligheten att hålla färdigheter vid liv och inte minst att skaffa sig nya.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons